Video

NRK-dokumentaren "Pels"

Beskrivelse

NRK Brennpunkt viste dokumentaren "Pels" 9.12.2014. NRK beskriver dokumentaren slik: "Dyrevernaktivister har gang på gang filmet på pelsfarmer og dokumentert brudd på god dyrevelferd. Etterpå har Norges Pelsdyralslag lovet å rydde opp. De har forsikret at bildene kun viser enkeltstående tilfeller og ikke er representative for bransjen. Men hva skjer når en dyreverner utgir seg for å være interessert i å starte med pelsdyroppdrett, og ber om å få opplæring på noen av gårdene bransjeorganisasjonen selv anbefaler?"

For å se hele filmen, trykk på "Se hele filmen" under.

Produsert av Piraya film & NRK

Publisert 05 January, 2015

Stikkord Video

Nye avsløringer og flere lovbrudd i pelsfarmene

Beskrivelse

NRK Dagsrevyen 24. oktober 2012: Om nye avsløringer gjort av Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet, og om Mattilsynets kontroll med pelsdyrnæringen. Pelsdyrnæringens representant Guri Wormdahl, fra Norges pelsdyralslag, er i studio. 

Produsent NRK Dagsrevyen

Publisert 27 October, 2014

Stikkord Video

Pelsdyrfarmene ble gitt en 10-årsfrist i 2002-2003

Beskrivelse

NRK Lørdagsrevyen 10. november 2012: Om 10-årsfristen som Stortinget ga pelsdyrnæringen i 2002-2003, og om forskningen som næringen har forsøkt å skjule som viser at minken har blitt mer fryktsom.

Produsent NRK

Publisert 10 November, 2012

Stikkord Video

Dyremishandling avslørt for fjerde gang siden 2008

Beskrivelse

Her er noe av Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet avslørte på norske pelsfarmer i 2012. Pelsdyrnæringen har fått utallige forsøk på å "bedre dyrevelferden". Likevel var dette det fjerde gangen siden 2008 at omfattende dyremishandling er avdekket i norske pelsfarmer. 

Produsent Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet

Publisert 24 October, 2012

Stikkord Video

Med kniven på strupen

Beskrivelse

Se hvordan dyrevernerne jobber, hva de avslører på pelsdyrfarmene og hva fagfolk sier om hvorfor pelsdyroppdrett må forbys. Denne dokumentaren følger personer fra Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet i 2010 når de, for tredje år på rad, reiser landet rundt for å dokumentere forholdene i norske pelsdyrfarmer.

Produsent Nettverk for dyrs frihet

Publisert 31 October, 2010

Stikkord Video